76 jaar bevrijding Sittard-Geleen. 75 jaar bevrijding Nederland.

We staan stil bij het 76e jaar dat Sittard-Geleen is bevrijd. Met een aantal archiefbeelden die in het verleden zijn gemaakt. Het 1e deel is gemaakt voor de 60-jarige bevrijding. Het 2e deel is wel heel bijzonder na 40 jaar bevrijding wat interviews van toen, hoe had men het beleefd, de bevrijding. En denkelijk met unieke beelden die slecht een beperkte groep heeft gezien. Ook is het 75 jaar geleden dat Nederland de bevrijding viert, in deze toch al bijzondere tijd. Laten we het niet vergeten en erbij stil staan.

Deel de herinnering.

Een documentaire ‘Adieu aux Sœurs’.

Ambulance Sittard.

Filmvertoning ‘Adieu aux Sœurs’ bij ‘Bie Os’ mijn streekomroep op zaterdag 16 mei om 19.00 uur en zondag 17 mei om 16.00 uur

Op zaterdag 16 mei om 19.00 uur en zondag 17 mei om 16.00 uur wordt de documentaire ‘Adieu aux Sœurs’ vertoond bij ‘Bie Os’ mijn streekomroep.

De documentaire, welke gemaakt is door Cineast Leo Baeten uit Sittard, gaat over het leven van de Zusters van de ‘Goddelijke Voorzienigheid’ in het gelijknamige ziekenhuis in Sittard.

Deze van oorsprong ‘Franse Zusters’ zijn in 1905 een communiteit gestart in Sittard. Dit was het begin van de ziekenhuisvoorzieningen in de Westelijke-Mijnstreek. Leo Baeten begint zijn documentaire in het moederhuis in Bretagne, Créhen en heeft de zusters gevolgd tot de overdracht van de      ziekenhuiszorg aan de “leken” in de zeventiger jaren.

‘Bie Os’ mijn streekomroep is te vinden op – Ziggo: 41 en 45 – KPN/XS4ALL: 1405 – Telfort: 1405 – T-Mobile/Vodafone: 799 – OnsBrabant.net: 2095 U kunt ook ‘live kijken’ via de website van ‘Bie Os’ op zaterdag 16 mei om 19.00 uur of zondag 17 mei om 16.00 uur via de website: https://www.bieos-omroep.nl/live-tv/

Aangeboden door: Efrem Verleng. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: info@stichtingbehoudfranseklooster.nl

Marie (Miet) Maas – Smits: Mijn herinneringen uit de oorlogstijd 40/45.

Oorlogsherinneringen neergeschreven door: Marie (Miet) Maas – Smits

Boekje-Mijn-Herinneringen-Marie-Miet-Maas-SmitsDownload

Ik heb nooit angst gekend.JPG

Yad Vashem


Tegel-voorzijde

Tegel-achterzijde.

Een boom in Palastina


Boomplanting

Krant Yad Vashem

Vert Yad Vashem.jpg

Verzetgroep opa Maas


Duikhoofden 1

Duikhoofden 2