Een documentaire ‘Adieu aux Sœurs’.

Ambulance Sittard.

Filmvertoning ‘Adieu aux Sœurs’ bij ‘Bie Os’ mijn streekomroep op zaterdag 16 mei om 19.00 uur en zondag 17 mei om 16.00 uur

Op zaterdag 16 mei om 19.00 uur en zondag 17 mei om 16.00 uur wordt de documentaire ‘Adieu aux Sœurs’ vertoond bij ‘Bie Os’ mijn streekomroep.

De documentaire, welke gemaakt is door Cineast Leo Baeten uit Sittard, gaat over het leven van de Zusters van de ‘Goddelijke Voorzienigheid’ in het gelijknamige ziekenhuis in Sittard.

Deze van oorsprong ‘Franse Zusters’ zijn in 1905 een communiteit gestart in Sittard. Dit was het begin van de ziekenhuisvoorzieningen in de Westelijke-Mijnstreek. Leo Baeten begint zijn documentaire in het moederhuis in Bretagne, Créhen en heeft de zusters gevolgd tot de overdracht van de      ziekenhuiszorg aan de “leken” in de zeventiger jaren.

‘Bie Os’ mijn streekomroep is te vinden op – Ziggo: 41 en 45 – KPN/XS4ALL: 1405 – Telfort: 1405 – T-Mobile/Vodafone: 799 – OnsBrabant.net: 2095 U kunt ook ‘live kijken’ via de website van ‘Bie Os’ op zaterdag 16 mei om 19.00 uur of zondag 17 mei om 16.00 uur via de website: https://www.bieos-omroep.nl/live-tv/

Aangeboden door: Efrem Verleng. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: info@stichtingbehoudfranseklooster.nl

Marie (Miet) Maas – Smits: Mijn herinneringen uit de oorlogstijd 40/45.

Oorlogsherinneringen neergeschreven door: Marie (Miet) Maas – Smits

Boekje-Mijn-Herinneringen-Marie-Miet-Maas-SmitsDownload

Ik heb nooit angst gekend.JPG

Yad Vashem


Tegel-voorzijde

Tegel-achterzijde.

Een boom in Palastina


Boomplanting

Krant Yad Vashem

Vert Yad Vashem.jpg

Verzetgroep opa Maas


Duikhoofden 1

Duikhoofden 2

Jaar Thema 2020: Verhalen om nooit te vergeten.

Het jaarthema 2020 van het nationaal comité herdenkingen stopt niet na 4 mei. Het is een begin van een nieuw herdenkingsjaar. Hier vind u de ” verhalen om nooit te vergeten”! Aangedragen door mensen die hun verhaal niet verloren willen gaan.

Woorden uit de jaarthematekst 2020 Door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Mabel.

Dat vrijheid niet gebouwd wordt op grote mooie woorden, maar tot stand komt door kleine concrete daden. Daden in ons eigen huis, onze eigen levens. Daden om conflicten – groot of klein – te voorkomen. Daden om onrecht, ongelijkheid en onderdrukking uit te bannen. Daden om je medemens te laten weten dat hij of zij telt – net als jijzelf.

Die daden – groot en klein – vormen de basis voor nieuwe verhalen. Verhalen om met elkaar te delen. Verhalen die ons verbinden.  

Kom vanavond met verhalen
Hoe de oorlog is verdwenen, 
En herhaal ze honderd malen:
Alle malen zal ik wenen.